COACHEN MET HONDEN

 

DOGS CAN TELL YOU SOOO MUCH


 

Honden zijn heel gevoelig voor de mindset die jij hebt. Ben je wel zo duidelijk als jijzelf denkt dat je bent. Komt je boodschap over zoals jij hem bedoeld had? Ben je van nature een leider? Of probeer je een leider te zijn?  Of ben je helemaal geen leider maar een volger? Ben je iemand die graag contact maakt met anderen? Of ga je daar makkelijk aan voorbij en ben je gelijk met het einddoel bezig? Ben je non-verbaal duidelijk of zeg je daar iets heel anders mee dan met je woorden?  

 

In de omgang met honden heb je te maken met talloze competenties; vertrouwen, verantwoordelijkheid, samenwerking, assertiviteit, creativiteit, out of the box, reflecteren, humor, non verbale communicatie, intonatie, probleem oplossend vermogen. De honden bieden je een prachtig platform om hierin te experimenteren en bieden je prachtige oplossende metaforen.  

Honden hebben net als paarden een feiloos gevoel voor leiderschap, deze trainingsvorm nodigt ook uit tot inspirerend leiding geven en leiding geven aan jezelf.

 

Iedereen is gebaat om zo nu en dan een spiegel voorgehouden te krijgen. Om op een eerlijke en oprechte manier feedback over jezelf,  je gedrag,  je valkuilen en je talenten te krijgen.  Honden zijn meesters in het lezen van lichaamstaal en of deze congruent is met je gesproken woord. ZIj voelen feilloos de intentie aan van wat je eigenlijk bedoelt te zeggen. En geven je dit dan ook terug in hun gedrag naar jou toe. Zonder veroordeling over jou als  persoon wordt je gedrag gespiegeld. Jij bent de enige die als je dat wilt, je gedrag kunt veranderen in gedrag dat jou persoonlijk meer oplevert. Gedrag dat jou succes oplevert is gedrag dat je graag zal herhalen todat het gewoontegedrag is. Dat zijn basis leerprincipes voor elk mens maar ook voor elk dier.

 

 

De honden die ingezet worden voor de persoonlijke coaching, trainingen en teambuilding, zijn de honden in opleiding van Stichting Assistentiehond Nederland en de moeder en vaderdieren die ingezet worden voor het fokprogramma van de opleidingshonden. Dit zijn Goldendoodles, Golden Retrievers, Poedels, Partydoodles, Aussiedoodles. Maar ook andere soorten die gedoneerd zijn aan stichting Assistentiehond Nederland. De honden worden ingezet om mensen te kunnen helpen in het dagelijkse leven.

Deze honden zijn geselecteerd op hun fijne en betrouwbare karakter.

 

Coaching met honden is een ervaringsgerichte methode om te experimenteren met verschillende denkstijlen. Ook wel genoemd metaprofielanalyses.  De activiteitten met honden leiden tot ervaren, reflecteren en experimenteren en gedrag eigen maken.

ADDRESS

 

TRAININGSCENTRUM

 

Burgtsebaantje 5

5124 RD Molenschot

00316-13695259

info@incrediblereflection.com

www.incrediblereflection.com


+31 612141221     

FIND​ US